top of page

OVER FERRUM

De missie van Ferrum

Atleten helpen gezond, gemotiveerd en met veel plezier te bouwen aan belastbaarheid en vermogen om te komen tot het behalen van persoonlijke doelstellingen en topprestaties. Ondersteund door kennis van de laatste wetenschappelijke inzichten en methodes.

Lionel Challenge Almere 2021-20.JPG
De Ferrum Methode: Over
zwembad

DE FERRUM METHODE

Onze aanpak is gebaseerd op data en wetenschap. Wat houdt dit in? Allereerst kunt U ervan op aan dat wij op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in trainingsmethodes en trainingsleer met betrekking tot duursport. Hierdoor kan er een methode gekozen worden die bij de atleet in kwestie past, of een combinatie van meerdere methoden. De trainingsdata wordt geanalyseerd en om deze reden is een hartslagsensor en/of powermeter noodzakelijk. Aan de hand van deze data wordt de voortgang continue in de gaten gehouden en waar nodig zullen er aanpassingen gedaan worden om U gezond en verantwoord naar uw doel te begeleiden. Hierbij zal de begeleiding altijd eerlijk, realistisch en gedegen zijn.

Sport moet bovenal leuk zijn om te doen. Ik hecht om deze reden grote waarde aan plezier in de sport. Motivatie is iets wat moet ontstaan door training. Training leidt immers tot verbetering, verbetering leidt tot motivatie en deze motivatie leidt weer tot meer training. En door deze "cirkel van progressie" wordt iemand steeds beter. En dat is voor mij het ultieme doel: een atleet met plezier beter zien worden tot niveau's die hij of zij nooit voor mogelijk heeft gehouden!

De Ferrum Methode: Tekst
De Ferrum Methode: Over
IMG_9499_edited.jpg

HET FERRUM TEAM: LIONEL WILLE

Mijn naam is Lionel Wille en ik ben eigenaar van Ferrum Endurance Coaching. Ik ben in 2013 in de triathlonsport terecht gekomen en miste initieel goede begeleiding om tot een resultaat te komen. Ook bleek het zeer moeilijk om de juiste combinatie met mijn werk als verkeersvlieger te vinden. Toch bleef de sport me steeds weer trekken en raakte ik steeds gemotiveerder om een goed resultaat neer te zetten.

Na wederom een triathlon te hebben moeten 'uitlopen' vanwege kramp, besloot ik het roer om te gooien en me te gaan verdiepen in trainingsmethodes en fysiologie. Aangeboden coaching bleek vaak toch zeer generiek en gebaseerd op één specifieke methode en sloot hierdoor niet aan op wat ik zocht. Dit is de drijfveer geweest om de kennis dan maar zelf te zoeken. Gaandeweg kwam ik tot de conclusie dat er niet één universele oplossing is om tot een topresultaat te komen en dat brede kennis een noodzaak is. Deze zoektocht resulteerde in april 2018 in mijn certificering als IRONMAN Certified Coach. Daarnaast heb ik verschillende Trainingpeaks University modules succesvol afgerond en ben ik Trainingpeaks Power Certified. In de triathlon heb ik mijn methodes uiteraard ook op mijn eigen trainingschema's toegepast. Dit heeft geresulteerd in deelnames aan meerdere ITU/World Triathlon WK's en zeven finishes op een Full Distance triathlon (snelste tijd 9:43:32, IM Copenhagen). Ook heb ik mij voor Ironman/IM70.3 WK's gekwalificeerd.

IMG_9946_edited.png

HET FERRUM TEAM: GABY REIJSEGER

Mijn naam is Gaby Reijseger en ik ben sinds 2022 Ferrum Endurance coach (Ironman certified). Vanuit mijn wetenschappelijke achtergrond als psycholoog Arbeid & Gezondheid ben ik gespecialiseerd op het gebied van energiemanagement, motivatie en (psychische) gezondheid. In de individuele begeleiding van atleten, ongeacht het niveau, streef ik ernaar om met de mogelijkheden van de atleet prestaties te optimaliseren. Plezier in de sport staat hierbij altijd voorop!
Zelf ben ik in 2018 de triathlonsport ingerold door mijn partner Lionel. Begonnen met een kwart triathlon, maar als snel dusdanig verslaafd geraakt dat ik ook halve triathlons wilde gaan proberen. Intussen heb ik ook mijn eerste full distance volbracht (Ironman Kalmar 2023).

De Ferrum Methode: Over
De Ferrum Methode: Over
IMG_7050_edited.png

HET FERRUM TEAM: PEGGIE WIERDA

Mijn naam is Peggie Wierda. Ik ben in 1974 geboren in Maasbree, ben getrouwd en heb twee dochters waar ik erg trots op ben. In maart 2016 ben ik begonnen met mijn eigen praktijk. Na mijn studie aan de hogeschool van Amsterdam ben ik de opleiding Fysiotherapie gaan doen. Sinds 2000 werk ik met veel plezier parttime in het Militair Revalidatie Centrum Aardenburg. Verder heb ik mij gespecialiseerd tot psychosomatische fysiotherapeut en lichaamsgericht coach.
Mensen helpen is iets dat al mijn hele leven bij me hoort en past. Ik heb een sterk geloof in de persoonlijke kracht van mensen. Mijn sterke kanten zijn het motiveren van mensen, goed luisteren en kijken en zo letterlijk en figuurlijk een spiegel voorhouden. 
Deze eigenschappen komen zeer goed van pas in de triathlonbegeleiding. Ik ben TTN3 gecertificeerd en neem bij Ferrum Endurance de 1 op 1 trainingen voor mijn rekening. Vooral in het zwemmen en lopen kunnen we in korte tijd hele grote stappen zetten. 

bottom of page