top of page

OVER FERRUM

De missie van Ferrum

Atleten helpen gezond, gemotiveerd en met veel plezier te bouwen aan belastbaarheid en vermogen om te komen tot het behalen van persoonlijke doelstellingen en topprestaties. Ondersteund door kennis van de laatste wetenschappelijke inzichten en methodes.

Lionel Challenge Almere 2021-20.JPG
Over: Over

DE COACH

Mijn naam is Lionel Wille en ik ben eigenaar van Ferrum Endurance Coaching. Ik ben in 2013 in de triathlonsport terecht gekomen en miste initieel goede begeleiding om tot een resultaat te komen. Ook bleek het zeer moeilijk om de juiste combinatie met mijn werk als verkeersvlieger te vinden. Toch bleef de sport me steeds weer trekken en raakte ik steeds gemotiveerder om een goed resultaat neer te zetten.

Na wederom een triathlon te hebben moeten 'uitlopen' vanwege kramp, besloot ik het roer om te gooien en me te gaan verdiepen in trainingsmethodes en fysiologie. Aangeboden coaching bleek vaak toch zeer generiek en gebaseerd op één specifieke methode en sloot hierdoor niet aan op wat ik zocht. Dit is de drijfveer geweest om de kennis dan maar zelf te zoeken. Gaandeweg kwam ik tot de conclusie dat er niet één universele oplossing is om tot een topresultaat te komen en dat brede kennis een noodzaak is. Deze zoektocht resulteerde in april 2018 in mijn certificering als IRONMAN Certified Coach. Daarnaast heb ik verschillende Trainingpeaks University modules succesvol afgerond en ben ik Trainingpeaks Power Certified. In de triathlon heb ik mijn methodes uiteraard ook op mijn eigen trainingschema's toegepast. Dit heeft geresulteerd in deelnames aan meerdere ITU/World Triathlon WK's en zes finishes op een Full Distance triathlon (snelste tijd 9:43:32, IM Copenhagen). Tevens doe ik in 2022 mee aan het IM70.3 World Championship in Utah, St. George (AG 40-44).

IMG_9499_edited.jpg
Over: Over
zwembad

DE FERRUM METHODE

Mijn aanpak is gebaseerd op data en wetenschap. Wat houdt dit in? Allereerst kunt U ervan op aan dat ik op de hoogte ben van de laatste ontwikkelingen in trainingsmethodes en trainingsleer met betrekking tot duursport. Hierdoor kan er een methode gekozen worden die bij de atleet in kwestie past, of een combinatie van meerdere methoden. De trainingsdata wordt geanalyseerd en om deze reden is een hartslagsensor en/of powermeter noodzakelijk. Aan de hand van deze data wordt de voortgang continue in de gaten gehouden en waar nodig zullen er aanpassingen gedaan worden om U gezond en verantwoord naar uw doel te begeleiden. Hierbij zal de begeleiding altijd eerlijk, realistisch en gedegen zijn.

Sport moet bovenal leuk zijn om te doen. Ik hecht om deze reden grote waarde aan plezier in de sport. Motivatie is iets wat moet ontstaan door training. Training leidt immers tot verbetering, verbetering leidt tot motivatie en deze motivatie leidt weer tot meer training. En door deze "cirkel van progressie" wordt iemand steeds beter. En dat is voor mij het ultieme doel: een atleet met plezier beter zien worden tot niveau's die hij of zij nooit voor mogelijk heeft gehouden!

Over: Tekst
bottom of page