Ervaringen van atleten

Bij Ferrum Endurance Coaching zijn we trots op de successen van onze atleten. Lees hieronder hun inspirerende verhalen en ontdek hoe onze begeleiding hen heeft geholpen om hun sportdoelen te bereiken.

Lees meer

In 2019 kwam ik in aanraking met de werkwijze van Lionel. Zijn manier van kijken, middels data en met aandacht voor de beleving en weekindeling van de atleet, maakt een plan robuust en compleet.
Het leidde in 2021 tot winst in mijn Age Group op de halve triathlon van Challenge Almere-Amsterdam en een AG podiumplaats tijdens de Ironman 70.3 Mallorca.

Met veel plannen in het vooruitzicht, kijk ik uit naar een vruchtbare, plezierige toekomst! #teamferrumendurance

Marije van Brenk

Afgelopen jaar ben ik begonnen met trainen onder begeleiding van Lionel als beginnend triatleet. Hij heeft mij meegenomen in het trainingsproces en we werken nu aan het verhogen van mijn belastbaarheid. Voor mij werkt de samenwerking prettig, omdat hij voor een beginner een eenvoudig te begrijpen trainingsplan opstelt. Door regelmatig contact en door uitleg te geven over de trainingen en resultaten die hier uit voort komen, krijg ik inzicht in mijn progressie. Dat maakt het makkelijk om mezelf te motiveren om hier weer verbetering in aan te brengen. Hij denkt mee als er wijzigingen in het schema aangebracht moeten worden, waarbij aanpassing vanwege werk geen probleem zijn. Initieel hebben we een prettig gesprek gevoerd om de doelstellingen voor de komende periode te bepalen. Met zijn ervaring weet hij bepaalde keuzes duidelijk te motiveren. Ik merk echt dat hij meedenkt met het individu. Ook als beginner krijg ik een persoonlijk trainingsplan wat aansluit bij mijn behoeften. Door de tips en uitleg van Lionel begrijp ik beter waarom juist de opbouw zo belangrijk is. Lionel stimuleert het contact met andere triatleten. Het gevoel van samenhorigheid wat hieruit ontstaat motiveert extra om te werken aan je eigen doelen. Het is fijn om met andere gemotiveerde sporters ergens naar toe te werken. Lionel is als coach oprecht en geïnteresseerd. Hij heeft niet alleen aandacht voor trainingen en resultaten, maar is ook betrokken als het gaat om persoonlijke zaken. Ferrum Endurance overstijgt mijn verwachtingen. Ik kijk erg uit naar mijn eerste triatlon en weet zeker dat ik daar onder begeleiding van Lionel klaar voor zal zijn!

Thijs Bisschop

Sinds 2018 train ik onder de begeleiding van Ferrum Endurance. Ik begon als nieuweling in de sport met de ambitie om eenmalig een halve triatlon te voltooien. Lionel heeft me de basis geleerd van de sport en zo hebben we samen steeds meer stappen gezet. Ook heeft hij zich als coach de afgelopen jaren verder ontwikkeld door zijn kennis te vergroten op meerdere vlakken. In zijn persoonlijke aanpak staat plezier voorop en wordt het schema aangepast naar behoeftes en omstandigheden. Belastbaarheid wordt rustig opgebouwd en data wordt goed geanalyseerd. Hij luistert naar de wensen van de atleet en er is altijd ruimte voor vragen. De afgelopen 4 jaar heb ik als atleet grote stappen gezet en ben ik zowel op fysiek als mentaal vlak erg gegroeid. Door de goede begeleiding ben ik steeds meer van de sport gaan houden en mijn grenzen steeds verder gaan verleggen. Onder begeleiding van Lionel heb ik me meermaals voor zowel het WK Ironman als het WK Ironman70.3 weten te kwalificeren, heb ik IM70.3 Maastricht en Ironman Thun gewonnen en ben ik IM wereldkampioen F25-29 2021 geworden.

Kyra Meulenberg

Na een aantal jaren triathlon en onmenselijk trainen raakte ik 2018/2019 zwaar overtraind. Van een halve marathon in 1:30 naar nog geen 3km meer uit kunnen lopen moest het roer duidelijk om. Maar waar begin je? In contact gekomen met Ferrum Endurance en samen hebben we een meer-jaren plan opgesteld. Gezond en verantwoord trainen waren de uitgangspunten. Vooral de mentale ondersteuning tijdens deze periode maakt het tot een uniek concept. Nu, na 2 jaar met ups en downs, ben ik er nog lang niet, maar ben ik enorm trots op de progressie welke we samen bereikt hebben en meer dan positief voor de komende jaren.

Marijn Marchand

Voordat ik aan mijn trainingen bij Ferrum Endurance begon had ik echt geen idee hoe ik moest trainen voor een triathlon. Begin 2021 heb ik daarom besloten me te laten begeleiden door Lionel. Het was gelijk een goeie match. Sinds ik ondersteuning krijg bij Ferrum heb ik mijn records bij hardloop- en triathlonwedstrijden met gemak verbroken. Daarnaast zijn de trainingen leuk, uitdagend en overzichtelijk! Komt een training even niet uit? Geen probleem! Lionel zet zo een nieuwe uitdagende training voor je klaar. Daarnaast steunt Lionel je in het behalen van de doelstellingen met zijn persoonlijke enthousiaste aanpak. De hele triathlon is mijn volgende doel en met de trainingsaanpak van Lionel ben ik ervan overtuigd dat ik mijn doelstelling ga behalen!

Sander Cortenraad

Neem contact met ons op

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem gerust contact met ons op!

Contact opnemen